Vad gör artikelmarknadsföring till en bra investering?

Det finns många fördelar med artikelmarknadsföring. Det lockar en bredare publik på nätet, ökar försäljningsmöjligheterna och bygger upp ett rykte som expert. Populära artiklar främjar ett företags varumärke och odlar en lojal publik.

Ökad webbplatstrafik ökar sidrankningen i sökmotorer, vilket gör ditt företag mer synligt för din idealmarknad. Nedan listas några skäl till varför du bör prova artikelmarknadsföring för ditt företag. Men vad är det som gör artikelmarknadsföring till en bra investering?

Bloggning är den tredje mest populära marknadsföringsstrategin, med en uppskattad årlig omsättning på 1,4 miljarder dollar. Enligt Huffington Post genererar en bloggsektion på ett företags webbplats 67 procent fler leads än en webbplats utan bloggsektion. Under 2019 kommer marknadsförare att fokusera på skriftligt innehåll i ett försök att generera mer trafik. Även om bloggande fortfarande är den tredje mest populära marknadsföringsmetoden är det inte det enda sättet att öka trafiken på webbplatsen.

När du har identifierat de nischer som sannolikt kommer att generera ett stort antal försäljningar kan du planera ett produktionsschema. Skriv artiklar om ett specifikt ämne och planera när de ska publiceras. Om du vill publicera artiklar varje vecka kan du lägga ut dem på ett företags eller en enskild författares webbplats. Ett annat alternativ är att skicka in artiklar till tjänster för artikelinlämning. Kvaliteten på dina artiklar kommer att bero på hur många artiklar du publicerar varje vecka.

Grunden för en strategi för artikelmarknadsföring

Den mest grundläggande delen av en strategi för artikelmarknadsföring är att identifiera dina målnischer. När du har gjort detta kan du utveckla ett schema för artikelproduktion. Dina artiklar kan publiceras på ditt företags eller din individuella webbplats eller skickas in till inlämningstjänster. Artiklar är bland de bästa sätten att locka trafik till din webbplats. Om du planerar att publicera många artiklar varje vecka kan du överväga att skapa en artikelserie. Din strategi bör inkludera sökordsoptimering, och du bör alltid använda relevanta, högkvalitativa sökord som relaterar till din nisch.

En korrekt riktad artikelmarknadsföringsstrategi är avgörande för att driva trafik till din webbplats. Din webbplats måste ha ett bestämt tema och en målgrupp. Alla dina artiklar ska vara inriktade på din målgrupps behov och önskemål. Se också till att dina artiklar är välskrivna. Dåligt innehåll reflekterar dåligt på ditt företag och en brist på backlänkar gör dig ingen nytta. Det bästa sättet att öka trafiken till din webbplats är att skriva bra innehåll. Dessutom är det viktigt att skriva bra artiklar för att din webbplats ska bli framgångsrik.

För att få mest trafik från dina artiklar bör du publicera dem på olika webbplatser. Du kan också använda webbplatser för artikelinlämning för att skicka in dina artiklar till deras databas med utgivare. Genom att använda dessa webbplatser behöver du inte ägna timmar åt att kontakta utgivare och skicka in artiklar till tusentals webbplatser. Artiklar som publiceras på ett nyhetsbrev med tusentals prenumeranter kommer att ge dig en betydande mängd trafik. Du kan också syndikera dina artiklar via dessa webbplatser. På så sätt kan dina artiklar nå ut till en så stor publik som möjligt.

31 actionfyllda artiklar om marknadsföring på nätet

Om du letar efter några actionfyllda artiklar om marknadsföring online är dessa 31 artiklar den perfekta läsningen. Dessa artiklar täcker allt från planer för innehållsfrämjande till moderna guider för länkbyggande. De innehåller också brytande branschnyheter och banbrytande studier. Oavsett om du är en etablerad internetmarknadsförare eller bara vill lära dig mer om de senaste trenderna kommer du garanterat att hitta en artikel av intresse. Här är några tips för att skriva bra artiklar om marknadsföring på nätet. Så här skapar du en övertygande innehållsbaserad artikel som sticker ut bland mängden.